KezdőlapBemutatkozásKapcsolatOltár előtt – Esküvő portál

HASZNOS LINKEK
Vámszabályok
Ajándékutalvány
Időjárás
Valutaátváltó
Szótár
Fontos linkek


Albánia körutazás tengerparti üdüléssel!

2017.03.30

Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam

 

Albánia körutazás tengerparti üdüléssel

A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben, mely hangulatos kávézók, éttermek színhelye.

  • Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka
  • Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió

·         Időpontok: 2017. június 21–28., október 19-26.

Részvételi díj:

 178.000 Ft /fő-től ( -90 nap)

184. 000 Ft/ fő-től ( -60 nap)

 

 

KATALÓGUSÁR

 

Részvételi díj:

189 000 Ft

Egyágyas felár

39 000 Ft

Repülőtéri illeték és díjak

69 000 Ft

Félpanziós felár

28 000 Ft

Belépők díja (kötelező)

19 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: utazás közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal; repülőtéri transzferek; 7 éjszaka szállás reggelivel; városnézések és kirándulások a programleírás szerint helyi idegenvezetővel, autóbusszal; utas-, poggyász- és balesetbiztosítás; útlemondási biztosítás; magyar nyelvű idegenvezetés.

Külön fizetendő:repülőtéri illetékek és díjak; a megadott felárak.

 

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Tirana-Budapest útvonalon,közvelen járattal.

Elhelyezés: jó minőségű, középkategóriájú szállodákban a körutazás alatt, az üdülés alatt helyi 4 csillagos hotelben, kétágyas szobában (2 éjszaka Tirana, 1 éjszaka Durres, 2 éjszaka Vlora, 2 éjszaka Saranda ).

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió.

Minimum létszám: 15 fő.

Az utat a Chemol Travel idegenvezetője kíséri.

Program

1. napElutazás Tiranába átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap Reggeli, majd városnézés Tiranában.
A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához.
A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város. Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív).
Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti. Szállás Durresben.
 

3. nap Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával. Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is. Szállás Vlorában.

4. nap Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal. Szállás Vlorában.

5. nap Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése. Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.

6. nap Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában.

7. nap Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása. Visszautazás Tiranába, szállás.

8. nap Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.