KezdőlapBemutatkozásKapcsolatOltár előtt – Esküvő portál

HASZNOS LINKEK
Vámszabályok
Ajándékutalvány
Időjárás
Valutaátváltó
Szótár
Fontos linkek


Malajzia-Szingapúr

2018.01.10

Malajzia délkelet-ázsiai ország az Egyenlítő közelében, tizenhárom államból és három szövetségi területből álló államszövetség. Területe 329 847 km², melyből viszont csak 130 598 km² van a félszigeten. Népessége körülbelül 30 millió fő 2014-ben

 

Malajzia-Szingapúr

 

Utazási időpontok:

  • 2018. március 03 - március 17
  • 2018. szeptember 15 - szeptember 29


Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés átszállással Kuala Lumpurba. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Kuala Lumpur

Érkezés menetrendtől függően Malájzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Transzfer a szállodába. Szabadidő, a város egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

3. nap: Kuala Lumpur

Reggeli után városnézés, mely során megtekintjük a híres Petronas ikertornyokat, a kínai negyedet, Masjid Jameket (a Gombak és a Klang folyók találkozásánál fekvő egykori temetkezési hely), az új Királyi Palotát, ahol az őrök lovon ülve Malájzia fehér és a Brit birodalom piros uniformisában őrzik a bejáratot, a Nemzeti Emlékművet, a Nemzeti mecsetet, a Pályaudvar épületét és a Függetlenség terét. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

4. nap: Kuala Lumpur – Batu barlang - Cameron hegyvidék

Reggeli után indulás a Cameron hegyvidékre, mely egy Szingapúr nagyságú, 712 km2-es hegység, ahol napközben ritkán emelkedik a hőmérséklet 25 ?C fölé. Malájok, kínaiak, indiaiak lakják ezt a környéket. Útközben megállunk a Batu barlangokban épült Murugan istennek szentelt hindu templomnál. A mészkőhegyben az idők folyamán nagyon sok barlang alakult ki, melyek legalább 400 évesek, korábban veszély esetén ide menekültek a temuani emberek. A hindu templomhoz 272 lépcsőn jutunk fel. Meglátogatunk egy kosárfonó műhelyt és gyönyörködünk a Lata Iskadar vízesésben. A víz gránit köveken zúdul le 25 m magasságból egy kis medencébe, majd kis csermelyként folytatja útját. A turisták szívesen fényképezkednek a szitáló víz alatt. Rövid megállót teszünk egy kis helyi faluban is. Vacsora. Szállás a Cameron hegyvidéken.

5. nap: Cameron hegyvidék - Tempurung barlang - Ipoh

Reggeli után látogatás egy tea ültetvényen, ahol megismerkedünk Malájzia teatermesztésével. Ezután utazás Ipohba. A várost az ónbányászat és -feldolgozás emelete Malájzia egyik legnépesebb városává. Útközben megálló a Tempurung barlangnál, melynek mészkő-mennyezete a kókuszhéjra emlékeztet (a barlang neve is ebből ered). Séta a gyönyörű 400 millió éves cseppkövek között. Ezt követően megtekintjük a teknőseiről nevezetes Sam Poh Tong templomot. Érkezés után rövid városnézés Ipohban. Vacsora, szállás Ipohban.

 

6. nap: Ipoh – George Town

Reggeli, majd útrakelünk Penang felé. Útközben látogatás Kuala Kangsar királyi városban, ahol megtekintjük Malájzia legszebb mecsetét, az Ubudiah mecsetet, amely arany kupolájával, kecses minaretjeivel fenségesen és büszkén uralja a területet, majd ezt követően a Királyi Palotát csodáljuk meg, valamint láthatjuk a világ egyik leghosszabb hídját is. Megérkezés Penangba, ahol megtekintjük az 1000 Buddha templomát. Vacsora. Szállás George Town-ban.

 

7. nap: George Town

Reggeli után felfedezzük Penang fővárosát, George Town-t. Penang sziget az első ázsiai brit gyarmat volt, George Town is a gyarmati emlékeket idézi fel épületeivel, utcáival. Megtekintjük a Cornwallis erődöt, ahová az első penang-i brit kolóniát alapító Francis Light kapitány érkezett 1786-ban. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram templomot, ahol a világ harmadik leghosszabb Megvilágosodott Buddha szobra található. Túránkat a Khoo Kongsi klán házánál fejezzük be, ahol elkápráztatnak minket a falon látható metszetek, az oszloppillérek, a háztető íves formái, melyek Kínából érkezett mesterek munkáit dicsérik. Ebéd, majd a Chew Clan Jetty, a csónak kikötő, a városháza és „kis India” mellett haladunk el. A nap további részében szabadidő. Szállás George Town-ban. 

 

8. nap: George Town – Kota Bahru

Reggeli, majd a kora reggeli órákban indulás az ország keleti részébe, Kota Bharuba. Az út a hegygerincen és az esőerdőn keresztül szemet gyönyörködtető, apró maláj falvak és megművelt ültetvények mellett haladunk el. Útközben fotóstop Bandung-ban, ahol festői kilátás nyílik a nyugalmat sugárzó Temenggor tóra és a mögötte elterülő esőerdőre. Szállás Kota Bharuban.

 

9. nap: Kota Bharu – Kenyir tó

Reggeli után meglátogatjuk Kota Bharuban az egzotikus, színes forgatagú ezüst- és kézműves piacot, megnézzük a szebbnél-szebb színekben pompázó szőtteseket és azok készítését. Ezután továbbutazás Délkelet-Ázsia legnagyobb ember alkotta tórendszeréhez, a Kenyir tóhoz. Vacsora és szállás a Kenyir tónál.

 

10. nap: Kenyir tó

Reggeli után dzsungeltúrára indulunk, hogy felfedezzük a tó környékének egyedi növény- és állatvilágát. A 30 folyó táplálta tavon 340 sziget és 25 vízesés található, a környező esőerdőben pedig 8000 virágfajta, 800 lepkefajta, 370 féle orchidea, 1000 féle madár és 200 egyéb állat található. Délután szabad program, pihenés a tó partján. Vacsora. Szállás a Kenyir tónál.

 

11. nap: Kenyir tó - Kuantan

Reggeli, majd folytatjuk utunkat Kuantan felé. Útközben láthatjuk, hogyan készülnek a hagyományos maláj csónakok. Ezt követően láthatjuk Malájzia első igazi úszó mecsetét, a Tengku Tengah Zaharah mecsetet. Ellátogatunk a teknősök életét bemutató Rantan Aban Teknős Központba, majd Kemasiknál teszünk egy rövid sétát a tengerparton. Útközben megkóstolunk egy maláj specialitást, a bambuszrúdban készült, kókusztejjel ízesített rizst, a „lemang-ot”. Cherating fő attrakciója a kókuszdiót szüretelő majom. Megtekintjük, hogyan készülnek a trópusi mengkuang növény leveleiből a táskák, matracok. Vacsora. Szállás Kuantanban.

 

12. nap: Kuantan

Reggeli, majd egésznap szabad program, pihenés, vásárlási lehetőség. Vacsora. Szállás Kuantanban.

 

13. nap: Kuantan - Johor Bharu - Szingapúr

Reggeli, majd utazás Szingapúrba. Útközben megállunk a Szingapúr kapuját képező Johor Bharu-ban, rövid ebéddel egybekötött városnézés, majd érkezés Szingapúrba. A független városállam hajdan brit gyarmati központ volt. Az egykori cölöpházak helyén ma bankok, különböző társaságok székházai, felhőkarcolói emelkednek. Vacsora. Szállás Szingapúrban.

 

14. nap: Szingapúr …

Reggeli után félnapos városnézés: láthatjuk a Parlamentet, a Kis-India városnegyedet, a Kínai negyedet, majd látogatás a Botanikus kertben. Fotóstop Szingapúr jelképénél, a félig hal, félig oroszlán Merlionnál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Ebéd. Délután szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre.

 

15. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- George Town

- Szingapúri botanikus kert

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy       

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi költség:

  • Részvételi díj repülőjeggyel: 459.000 Ft ,Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 148.000 Ft (változhat),Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 155 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak),Sztornó biztosítás: 8.500 Ft (a részvételi díjra és reptéri illetékekre),Egyágyas felár: 114.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
  • A 155 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

 

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

 

Kötelező védőoltás nincs.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.